Ajax mist Moisander tegen Utrecht

Boris (borisz)

Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Niklas Moisander. De verdediger heeft te veel last van een verrekking aan de binnenkant van de linkerknie. Die blessure liep hij op in het Champions Leagueduel tegen AC Milan.

"Moisander voelde zich vandaag alweer wat beter, maar hij zal waarschijnlijk niet de interlandperiode meedoen", liet Ajax-trainer Frank de Boer weten. Net als tegen de Italianen wordt de Fin vervangen door de 20-jarige Mike van der Hoorn, die deze zomer overkwam van Utrecht.

Van der Hoorn kende woensdag een ongelukkige invalbeurt. In blessuretijd veroorzaakte hij een strafschop, waaruit Mario Balotelli de eindstand op 1-1 bepaalde. "Van der Hoorn hoeft zichzelf die penalty niet kwalijk te nemen", zei De Boer. "In mijn ogen deed hij niets fout."

Het meespelen van Lerin Duarte is nog twijfelachtig. De middenvelder ging tegen Milan kort na rust met enkelklachten naar de kant. "Ik zet nog geen definitieve streep door de naam van Duarte. Best een grote kans dat hij wel kan spelen", besloot De Boer.