Ruim 4,5 miljoen aanvragen voor kaartjes WK

Pino112

Voetballiefhebbers proberen massaal kaartjes voor het WK van volgend jaar in Brazilië te bemachtigen. Een week voor het eind van de eerste verkoopfase heeft de FIFA aanvragen voor in totaal 4,5 miljoen tickets ontvangen. Ruim drie kwart van de belangstellenden komt uit het gastland.

In totaal zijn er ongeveer 3,3 miljoen kaartjes beschikbaar. Eén miljoen daarvan wordt in de eerste verkoopfase van de hand gedaan. Bij wedstrijden waarbij de vraag het aanbod overtreft, worden de tickets via loting toegewezen.

De eerste verkoopfase loopt tot volgende week donderdag. Op 5 november gaat de aanvraag voor de overgebleven tickets van start. De laatste verkoopfase begint op 8 december, nadat de WK-loting heeft plaatsgevonden. Fans weten dan ook voor welke wedstrijd ze een kaartje proberen te bemachtigen.

De meeste belangstelling is er voor de openingswedstrijd in São Paulo en de finale in Rio de Janeiro. Ook alle groepswedstrijden van Brazilië zijn erg in trek. "Het grote aantal aanvragen bewijst dat er buitengewoon veel interesse is", aldus marketingdirecteur Thierry Weil van de FIFA.