Terraria 2 in de planning

Denzo

Een dag nadat Terraria na zeven maanden weer eens een update kreeg, verklapt ontwikkelaar 'Redigit' in een interview met Rock Paper Shotgun dat Terraria al tijden in de planning staat. De game gaat echter pas in ontwikkeling als Redigit klaar is met het origineel.

Een hele tijd geleden verliet de ontwikkelaar het Terraria-project, tot ongenoegen van de fans. Hij verliet het project om in het geheim aan een nieuw project te gaan werken. Dat mysterieuze project blijkt nu dus Terraria 2 te zijn. Enkele maanden geleden kwam Redigit echter weer terug en heeft sindsdien aan die grote update gewerkt, en hoewel hij het hartstikke leuk vind om aan Terraria te werken, heeft de engine zo zijn limieten.

Om de plannen die hij in zijn hoofd heeft uit te voeren, moet het spel vanaf de grond opnieuw opgebouwd worden. Zo wil hij andere de mogelijkheid hebben om oneindige werelden te genereren en meer verschillende biomes in te bouwen. Dit is echter niet mogelijk in de engine van Terraria. Voorlopig werkt hij nog eventjes door aan het origineel, want de game heeft nog steeds geen echte eindbaas, en hij wil ook weer graag een Halloween-update maken.

Wanneer Terraria 2 precies in ontwikkeling gaat, is dus nog niet bekend. Lang kan het in ieder geval niet duren. Ik kan in ieder geval niet wachten!