Regisseur houdt hoop voor gehekelde Diana-film

dekatophetspek

Oliver Hirschbiegel blijft optimistisch over zijn nieuwste film Diana. In Groot-Brittannië bleef het grote publiek weg vanwege de uitermate negatieve recensies, maar er gloort een sprankje hoop.

"In alle andere landen waar de film in première is gegaan, zoals Polen, Turkije en Slowakije, zijn de bezoekersaantallen prima", zegt Hirschbiegel, bekend van Das Experiment en Der Untergang, tegen de BBC. Diana verschijnt op 14 november in de Nederlandse bioscoop.

De film gaat over de laatste jaren van de Britse prinses van Wales, tot aan haar dood door een auto-ongeluk in een Parijse tunnel. Sommige Britse critici schreven dat de film nooit gemaakt had moeten worden. The Telegraph noemde de film 'een geheel eigen klasse van afschuwelijk', de Mirror noemde hem 'goedkoop en treurig'.

"Ik denk dat Diana nog altijd een trauma is voor de Britten dat ze niet hebben verwerkt", zegt Hirschbiegel. "Hopelijk kunnen we over een paar jaar wat meer afstand nemen en de film met andere ogen bekijken. Het is immers een zeer Brits verhaal en ik ben een zeer Duitse regisseur."

De regisseur vindt de kritiek 'verschrikkelijk', maar hoopt dat het publiek zelf wil oordelen en de film toch gaat zien. "Daarbij ben ik bij het maken van een film niet bezig met de eventuele reacties."


Regisseur houdt hoop voor gehekelde Diana-film (Foto: Novum)