Geld inzamelen voor Alzheimer Nederland met Retro Marathon

Roy

De teams achter de succesvolle Zelda Marathon NL en Twilight Realm Marathon lanceren gezamenlijk hun nieuwe project: Retro Marathon NL. Ditmaal doen zij dit in actie voor Alzheimer Nederland met als doel awareness te creëren en middels een live evenement donaties op te halen vanaf woensdag 22 januari 2014.

Retro Marathon NL is een unieke inzamelingsactie. Middels een aantal cameraʼs zal een groep enthousiaste gamers live te zien zijn, terwijl zij klassieke retro-games spelen. Via een groot aantal kanalen zal de Retro Marathon te volgen zijn, met als hub de livestream via de eigen website: http://www.retromarathon.nl.

Tijdens de marathon wordtmiddels leuke acties, prijzen en uitdagingen geld ingezameld voor Alzheimer Nederland. Alle donateurs worden accuraat geregistreerd en ook de hoogte van de donaties zalte zienzijn. Door de interactie tussenhet team en de kijkers, worden laatstgenoemden betrokkenin het evenement via chat, camera, social media, en unieke winacties.

"Retro gaming is na al die jaren nog steeds populair en in die zin denken wij ook dat het voor de kijker een nostalgische ervaring zal gaan worden." aldus Emile Stupin, oprichter van Zelda Marathon NL en mede-oprichter van Retro Marathon NL. Vanwege een persoonlijke ervaring met iemand met de ziekte van Alzheimer, heeft het team gekozen om deze actie te starten voor Alzheimer Nederland. Zij vinden het zaak dat dit thema meer aan de (jongere) man/vrouw komt. De meeste jonge mensen hebbener indirect mee te maken, maar Alzheimer komt steeds vaker voor op jongere leeftijd. Ook is er nog veel
onderzoek nodig om de gevolgen van de ziekte van Alzheimer te kunnen inperken, momenteel is er nog te weinig over bekend. Om deze redenen wilhet team dit hoger op de awareness agenda zetten in Nederland.

Chantal Koole, oprichtster van TwilightRealmMarathon en mede-oprichtster van Retro Marathon NL ziet de voordelen van het bundelen van de krachten; "Door de koppen van twee verschillende teams samen te steken kom je tot andere ideeën en invullingen dan wanneer je voor jezelfbezig bent, verwacht dan ook zeker vernieuwende elementen ten opzichte van de in het verleden gehouden marathons.".

Tijdens de marathon kunt u de gamers volgen via livestreams op de website http://www.retromarathon.nl. Op deze website kunnen mensen te zijner tijd donaties doen om het project te steunen. Je kunt op de hoogte blijven van dit initiatief via Twitter (@RetroMarathonNL) en Facebook (facebook.com/RetroMarathonNL).