Wedstrijd verplaatst vanwege zangtalent

Frank (franklop)

In Zweden is ophef ontstaan over de handelswijze van de tv-zender TV4. Een duel van GF Sundsvall is verplaatst, omdat speler Kevin Walker aan een talentenjacht meedoet. De middenvelder is een hit in Zweden. Hij zingt op de zender de pannen van het dak, maar wordt dit keer verwacht in de uitzending op het moment dat hij eigenlijk een wedstrijd zou spelen tegen Degerfors.

De tv-zender profiteerde echter van het feit dat zij zowel de voetbalrechten als de rechten van de talentenjacht in handen heeft en verplaatste het duel, zodat er geen problemen zouden onstaan. De tegenstander Degerfors is het echter niet eens met de beslissing van TV4. "Het is verschrikkelijk", zei middenvelder Niklas Killingberg tegen Sportsbladet. "De TV kan tegenwoordig alles bepalen. Toen onze keeper terugkeerde van een jeugdinterland, kon de wedstrijd ook niet verplaatst worden. Hij speelde twee wedstrijden in twee dagen."

Emil Osmanbergovic, hoofd voetbalrechten van TV4, stelt dat de voetballers zich maar moeten vinden in het besluit van de zender. Hij zegt dat de combinatie tussen de talentenjacht en de voetbalwedstrijden altijd een optie blijft zolang zijn bedrijf over de rechten beschikt.