Japanse studio richt zich op westen

De Japanse gamestudio en uitgeverij Idea Factory heeft een kantoor geopend in Californië. Met Idea Factory International wil het Japanse bedrijf zijn eigen games uitgeven in Noord-Amerika en Europa. Naast games moeten ook animatieseries en apps via het bedrijf op de westerse markt verschijnen.

Idea Factory, dat sinds 1994 bestaat, bracht in de laatste jaren verschillende rollenspellen op de markt. Hyperdimension Neptunia en Record of Agarest War zijn de bekendste reeksen. Gamebedrijf Nippon Ichi Software America was in maart nog de uitgever van Hyperdimension Neptunia Victory, het derde deel in de reeks.

De zet van Idea Factory is opmerkelijk. Een jaar of vijf geleden wilden verschillende Japanse uitgevers zich richten op westerse gamers. Onder meer uitgever Capcom zag een poging om Europese en Amerikaanse gamers aan te spreken mislukken. Actiespellen als Bionic Commando en Dark Void verkochten amper.

Idea Factory maakte maandag al bekend producent Masahiro Yamamoto, bekend van het tactische rollenspel Disgaea 4, te hebben aangesteld. Yamamoto geeft leiding aan een team ontwikkelaars om een rollenspel te maken voor PlayStation Vita.


Japanse studio richt zich op westen