Disneys helse Cruella De Vil krijgt eigen speelfilm

dekatophetspek

De helse Cruella De Vil uit 101 Dalmatiërs krijgt een eigen liveactionfilm. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De schor gerookte De Vil kwam al voor in het boek van Dodie Smith uit 1956 maar werd onsterfelijk met Disneys animatiefilm 101 Dalmatians uit 1961.

Het is niet voor het eerst dat De Vil in een speelfilm is te zien. In 1996 gaf Glenn Close het personage voor het eerst gestalte in de speelfilm 101 Dalmatians. In 2000 nam ze het personage weer op zich in het vervolg 102 Dalmatians. Close is overigens ook bij deze nieuwe film betrokken, als producent.

Disney is maakt momenteel wel meer speelfilms gebaseerd op hun klassieke animatiefilms. Zo wordt gewerkt aan een speelfilm over Assepoester, geregisseerd door Kenneth Branagh en krijgt ook Maleficent, de heks uit Doornroosje, een eigen liveactionfilm.

Waar de nieuwe film precies over gaat, wil Disney niet onthullen. Wel is bekendgemaakt dat Aline Brosh McKenna het scenario heeft geschreven. Zij is vooral bekend van de komedie The Devil Wears Prada en leverde eerder het scenario af voor Assepoester, wat Branagh nu verfilmt.

Maleficent staat gepland voor mei. Wanneer 101 Dalmatians moet verschijnen is nog niet bekend.


Disneys helse Cruella De Vil krijgt eigen speelfilm (Foto: Novum)