Angelina Jolie filmt Zamperini-film in Australië

dekatophetspek

Angelina Jolie gaat haar nieuwste film Unbroken opnemen in Australië. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift the Hollywood Reporter. Het drama gaat over de Amerikaan Louis Zamperini, die tijdens de Tweede Wereldoorlog na een vliegtuigongeluk nabij het eiland Oahu 47 dagen gewond op zee dobberde, om daarna door de Japanners gevangen te worden genomen.

Saillant detail is dat Zamperini nog deelnam aan de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Hij werd achtste op de 5000 meter hardlopen maar maakte een enorme versnelling tijdens de laatste minuut van de race waardoor hij zelfs werd uitgenodigd voor een ontmoeting met Adolf Hitler. Ook zou hij tijdens de Spelen in een vlaggenmast zijn geklommen om de persoonlijke vlag van Hitler te stelen.

De opnames van Unbroken vinden vrijwel geheel plaats in de staten New South Wales, waar filmstudio Village Roadshow Studios een enorme watertank heeft staan, en Queensland. Jolie bezocht de beide provincies aan de Goudkust al in september om locaties te spotten.

Verwacht wordt dat de filmopnames een enorme stimulans vormen voor de locale filmindustrie. "Dit project levert miljoen dollars op en zorgt voor zo'n driehonderd nieuwe banen", zei Andrew Stoner, vice-premier van New South Wales. De film komt ook in aanmerking voor Australische overheidssteun.

Jolie maakte in 2011 haar regiedebuut met In the Land of Blood and Honey, een drama over een Servische soldaat die een relatie heeft met een Bosnische vrouw ten tijde van de oorlog in voormalig Joegoslavië. Naarmate de oorlog vordert, verandert ook hun mening van elkaar.

Unbroken moet volgend jaar rond kerst in première gaan.


Angelina Jolie filmt Zamperini-film in Australië (Foto: Novum)