Nadal start met eenvoudige zege in Beijing

Joost (Hoogstaande)

Rafael Nadal heeft zijn eerste partij op het ATP-toernooi van Beijing met duidelijke cijfers gewonnen. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg de Colombiaanse qualifier Santiago Giraldo met 6-2, 6-4. Nadal heeft in de Chinese hoofdstad aan een finaleplaats genoeg om Novak Djokovic af te lossen als nummer één van de wereld.

Philipp Kohlschreiber is de volgende tegenstander van Nadal. De Duitser was op de voorbije US Open samen met Djokovic de enige tennisser die erin slaagde om de uiteindelijke winnaar een setje af te snoepen.

Bij het ATP-toernooi van Tokyo drong Juan Martin del Potro met de nodige moeite door tot de tweede ronde. De als eerste geplaatste Argentijn zette Marcos Baghdatis uit Cyprus met 4-6, 6-4 en 6-3 aan de kant. In de volgende ronde treft hij zijn landgenoot Carlos Berlocq, die Pablo Cuevas met 7-6 (4), 6-2 versloeg.

Kei Nishikori had net als Del Potro drie sets nodig om de tweede ronde te bereiken. De titelverdediger, als vierde geplaatst, won met 6-7 (4), 7-5 en 6-2 van Jürgen Melzer. In de tweede set knokte de Japanner zich terug van een 5-2 achterstand.