Pirelli ook in 2014 bandenleverancier in F1

Peterselieman

Pirelli zal ook in 2014 de Formule 1-banden gaan leveren, zo heeft de World Motor Sport Council van de FIA besloten. De Italianen moeten hierbij wel aantonen een product te kunnen maken dat aan zowel de technische als veiligheidseisen van de FIA kan voldoen.

FIA: "Een van de noemenswaardige aspecten van de nieuwe Concorde Agreement is de nieuwe procedure om tenders uit te schrijven voor een enkele leverancier in de categorieën banden en brandstof voor de Formule 1. In dit proces is de FIA bevestigd als instantie die bepaalt. De commerciële rechtenhouder mag wel onderhandelen met potentiële leveranciers, maar de World Motor Sport Council beslist wie het uiteindelijk wordt."

In de huidige situatie is het nog zo dat zowel de teams als het Formula One Management contracten met leveranciers af kunnen sluiten. Deze bedrijven hadden voor 2014 al een contract met Pirelli, maar in de toekomst moet de WMSC van de FIA dit gaan beslissen. Mogelijk heeft de nieuwe rol die de WMSC bekleedt nog meer impact, waardoor er beslist kan worden welk bedrijf bepaalde onderdelen voor een F1-bolide zal mogen leveren.