Gerard Butler wil Egyptische god spelen

Johan (DragonFodder)

Gerard Butler is in onderhandeling voor de rol als de Egyptische god Set in de actiefilm Gods of Egypt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film, onder regie van I, Robot-regisseur Alex Proyas, gaat over de mythologische daden van het Egyptische pantheon.

Set, beter bekend als de god met de zwarte jakhalsachtige kop, is heerser over de woestijn, stormen en reizigers. Hij vermoordt en verminkt zijn broer Osiris, om uiteindelijk zijn vader Ra om zeep te helpen. Volgens entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter heeft Geoffrey Rush getekend voor de rol van Ra.

Osiris' zoon Horus, gespeeld door Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau, wil op zijn beurt de moord op zijn vader wreken. Hij schakelt de hulp in van Hathor, de godin van de liefde, en een menselijke dief.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het scenario. Proyas is naast regisseur ook producent van Gods of Egypt. Het is het eerste project waaraan hij deelneemt nadat zijn verfilming van Paradise Lost, naar het boek van John Milton, op niets uitliep. Wanneer Gods of Egypt moet verschijnen is nog niet bekend.


Gerard Butler wil Egyptische god spelen (Foto: Novum)