Gaite Jansen wil eigen geluk bepalen

Johan (DragonFodder)

Gaite Jansen is ervan overtuigd dat geluk tot op bepaalde hoogte maakbaar is. "Ik geloof dat je zelf kunt bepalen hoe je tegen je eigen geluk aankijkt en hoe je ermee omgaat", vertelt de actrice, die een hoofdrol speelt in Hoe Duur Was de Suiker, aan Viva. "En dat bepaalt of je pad verder loopt of stopt."

Volgens de 21-jarige Gaite, die twee jaar geleden werd genomineerd voor een Gouden Kalf, geldt dezelfde regel voor de liefde. "Op dit moment is mijn leven zó bruisend dat er veel verschillende liefdes zijn. Niet dat ik allemaal relaties heb, maar de liefde om me heen. Dat is een soort liefdesbom van vrienden, familie, mijn vriend en elke dag mogen opstaan en zijn waar ik ben."

Jansen kan blij worden van kleine dingen. "Mijn vriendinnen, een mooie film, bij m'n moeder op schoot liggen", somt ze op. "Ik kan ook gelukkig worden van mensen kijken. Laatst heb ik eindeloos naar een oude man gekeken die heel langzaam een mandarijntje pelde. Eerst de schil, daarna de witte sliertjes. Ik werd daar gelukkig van: zijn rust en de eenvoud van dat moment."


Gaite Jansen wil eigen geluk bepalen (Foto: Novum)