[WK] Gesink: "Weer helemaal fris in de kop"

Frank (franklop)

Na een moeizame periode, schijnt de zon weer volop voor Robert Gesink. De Achterhoeker nam na de Tour wat gas terug en dat lijkt hem geen windeieren te leggen. In de GP Québec in Canada was hij de sterkste en klopte onder andere Peter Sagan in de sprint. Hij kijkt dan ook uit naar de wegwedstrijd op het WK in Florence.

"Ik ben goed in orde. Er is zeker iets moois mogelijk. De lichten staan in elk geval op groen." Toch ziet Gesink zichzelf niet als topfavoriet. "Daarvoor zou ik in meer topkoersen bij de allereersten moeten eindigen. Dat is dit jaar onvoldoende gebeurd. Maar als outsider kan ik zeker een grote rol spelen."

Bondscoach Johan Lammerts maakte eerder bekend dat Bauke Mollema als absolute kopman start, met Gesink daarachter in een vrij rol. Daar is Gesink erg blij mee. "Een vrij rol is de mooiste rol die je je kan wensen, zeggen ze weleens. Bauke laat het hele jaar al zien dat hij erg sterk is en heeft al mooie dingen laten zien. Het is wel terecht om hem als kopman aan te wijzen."

Gesink is, na een moeizame periode, er weer helemaal klaar voor. "Ik heb de batterij even kunnen opladen. Ik ben weer helemaal fris in de kop. Bovendien heeft de ritzege in Canada mij erg veel vertrouwen gegeven."

Een voorspelling voor zondag durft Gesink niet te geven. Maar ambitieus is hij wel. "Ik kom hier niet voor een toptwintigklassering. Ik hoop toch altijd meer te bereiken. Als Nederlandse ploeg denk ik dat wij ons bij de voorste plekken kunnen laten zien."