'Micro-transacties in GTA Online'

Jorwol

GTA Online bevat micro-transacties volgens bronnen die de modus al gespeeld hebben. Er zullen verschillende pakketten aan ingame geld gekocht kunnen worden. Verder is er meer bekend over de ingame prijzen van vastgoed en voertuigen.

Gisteren werden vier GTA Online valutakaarten gespot in de code van de website van Rockstar, maar officieel moeten ze nog aangekondigd worden. Het zou gaan om de volgende mogelijkheden:

  • $100,000 - Red Shark Cash Card - £1.99
  • $200,000 - Tiger Shark Cash Card - £3.49
  • $500,000 - Bull Shark Cash Card - £6.99
  • $1,250,000 - Great White Shark Cash Card - £13.49

Deze details zijn afkomstig van een bron die al toegang heeft tot deze multiplayer modus van GTA V. De prijzen en inhoud zijn nog niet officieel bevestigd, dus ze zouden nog kunnen veranderen.

Hoewel de bovenstaande bedragen vrij laag lijken, valt dit wel mee. De ingame prijzen tussen GTA V en GTA Online verschillen namelijk behoorlijk.

Een auto die $1.000.000 kost in GTA V, zal waarschijnlijk maar $150.000 kosten in de online tegenhanger. Ook vastgoed is veel goedkoper, het duurste pand dat te koop is kost $400.000.

Overigens is het niet mogelijk om meer dan één gebouw tegelijk te bezitten. Als je een duurder huis koopt, krijg je het geld van je oorspronkelijke huis terug, dus het geïnvesteerde geld ben je niet kwijt.

Spelers kunnen ook niet meteen alles kopen. De meeste wapens en vastgoed zijn pas te koop op een hoger level. Het ingame geld zal dan ook niet meteen voor verstoorde verhoudingen online zorgen.

GTA Online zal op 1 oktober speelbaar zijn voor alle GTA V-bezitters.

GTA V