Beachvoetballers winnen op WK van Argentinië

Frank (franklop)

De Nederlandse beachvoetbalploeg heeft in zijn laatste wedstrijd op het WK in Tahiti zijn eerste zege geboekt. Tegen topland Argentinië vocht Oranje zich terug van een 4-0 achterstand om met 5-5 gelijk te spelen. De penaltyreeks werd vervolgens met 4-3 gewonnen door de mannen van bondscoach Niels Kokmeijer.

Oranje, dat al was uitgeschakeld na nederlagen tegen de Salomonseilanden en El Salvador, wilde laten zien dat het op het WK thuishoort. Dat lukte niet direct, want al na twaalf tellen stond Argentinië met 2-0 voor. Matthijs van Gessel miste vervolgens een strafschop waarna de Argentijnen in de eerste periode verder uitliepen naar 4-0.

In de tweede periode zette Nederland meer druk en doelman Frank van der Geest en Patrick Ax brachten Nederland enigszins terug, maar door een vijfde Argentijnse treffer was de marge nog altijd drie goals. René van Dieren en nogmaals Ax zorgden voor 4-5 voordat Ax een strafschop miste. Uiteindelijk lukte het Charlie van den Ouweland alsnog de gelijkmaker te scoren.

In de strafschoppenreeks waren Nederland en Argentinië foutloos in hun eerste drie pogingen. Ezequiel Hilaires inzet werd echter gestopt door Van der Geest en was het aan Jeffrey Klijbroek om Nederland de zege te bezorgen. Hij schoot zijn penalty onberispelijk binnen.