Iniesta en Barça steggelen over nieuw contract

Frank (franklop)

FC Barcelona is momenteel druk bezig sterspeler Andrés Iniesta langer aan zich te binden. Een week geleden sloeg de middenvelder een lucratieve aanbieding van de Blaugranas af. Uit een jaarsalaris van twaalf miljoen euro bruto plus drie miljoen euro aan bonussen spreekt volgens de 29-jarige sleutelspeler niet genoeg waardering.

Dat de twee partijen met elkaar verder willen is geen geheim. Zowel Iniesta als Barça wil het huidige contract, dat nog tot de zomer van 2015 loopt, openbreken. De reden dat dit nog niet is gebeurd, is omdat er nog wat verschillen moeten worden weggewerkt. Een verschil van vijf miljoen euro, om precies te zijn, aldus Marca.

Voor Iniesta is het niet zozeer belangrijk dat hij één van de bestbetaalde spelers ter wereld wordt, maar dat de club laat blijken hem een belangrijke kracht te vinden. El Blanquito wil dan ook een bedrag rond de zeventien miljoen euro gaan opstrijken. De verwachting is dat beide partijen er snel uitkomen. Temeer omdat Iniesta publiekelijk heeft uitgesproken zijn loopbaan bij Barcelona te willen afsluiten.