[JL] Verliezend Dordrecht pakt alsnog de periode

Boris (borisz)

FC Dordrecht heeft de eerste periode van de Jupiler League gewonnen. Ondanks het 0-2 verlies in eigen huis tegen Willem II heeft het zich verzekerd van de nacompetitie om promotie. Vooraf waren er nog drie ploegen in de race voor de periodetitel.

Een overwinning volstond voor de koploper uiteraard, maar ook met een gelijkspel en een nederlaag kon de periodetitel worden binnengesleept door Dordrecht. FC Eindhoven begon de negende speelronde met twee punten achterstand, terwijl Telstar alleen nog in theorie kans maakte op het ticket voor de nacompetitie. Die laatste twee ploegen moesten dus winnen. 

FC Dordrecht houdt het spannend
Dordrecht maakte het nog onnodig spannend in eigen huis. Tegenstander Willem II won namelijk met 0-2. Ali Messaoud maakte na ruim een uur spelen de openingstreffer van de wedstrijd. Diezelfde Messaoud verdubbelde de score vlak voor tijd. Daardoor leek De Krommedijk naast de periodetitel te grijpen.

FC Eindhoven verzuimt periode te pakken
Een overwinning voor FC Eindhoven volstond nu immers voor het winnen van de periode. De Einhovenaren verzuimden echter om die voorzet in te koppen. Jong Ajax won knap met 1-2 van de nummer twee van de Jupiler League. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk kwam al snel op voorsprong. Lesley de Sa en Davy Klaassen zorgden voor de doelpunten. Tussen die beide treffers in maakte Josemar Makiavala het enige doelpunt voor de thuisploeg.

Ook Telstar laat kans op periode liggen
Ook Telstar liet de kans op de tussentijdse prijs liggen. Het had een ruime overwinning nodig bij Excelsior. Die overwinning bleef uit. In Kralingen werd het 1-1. Ondanks dat Telstar een uur lang met een man meer speelde, kon het niet winnen. Lettinga scoorde voor de uitploeg, terwijl Hutten een strafschop benutte voor Excelsior.

Ondanks de nederlaag grijpt Dordrecht dus alsnog de periodetitel. Daarmee is het zeker van deelname aan de nacompetitie.

Overige uitslagen
FC Volendam – Helmond Sport 0-3
FC Emmen – VVV-Venlo 2-0
Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam 0-3
FC Den Bosch – Jong PSV 2-1
De Graafschap – Jong FC Twente 3-3
Almere City FC – FC Oss 4-1
Achilles ’29 – MVV Maastricht 0-2