Golfer Van Dijk naar tweede ronde Q-school

Boris (borisz)

Golfer Menno van Dijk heeft met een afsluitende 71 de tweede ronde van de Qualifying School van de Europese Tour weten te bereiken. Hij werd gedeeld veertiende. Spelers die na vier ronden in de top twintig staan hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde

In vier ronden op de par-72 van de Duitse Golf & Country Club Fleesensee noteerde Van Dijk drie keer onder par: 73-70-66-71. Zijn eindscore was acht onder par. De Amerikaan John Hahn was de winnaar in Fleesensee met achttien slagen onder par.

Van Dijk speelt regelmatig op de EPD Tour, het derde niveau in Europa, maakte het nog wel even spannend. Na veertien holes gespeeld leek er met vier birdies niets aan de hand. De spanning sloeg toe omdat hij drie bogeys sloeg op de laatste vier holes. Uiteindelijk was het voldoende en blijft hij in de race voor een kaart voor de Europese Tour.

Fernand Osther redde het niet. Na drie dagen stond hij op -8 maar met een afsluitende 75 (+3) zakte hij weg naar plaats 30 (-5). Dit was twee slagen teveel.  De komende twee weken zijn er op nog vier andere golfbanen eerste rondetoernooien van de Q-school. De tweede ronde is van 2 t/m 5 november op vier verschillende golfbanen in Spanje. De grote finale is traditioneel op de PGA Catalunya Resort in Girona, eveneens in Spanje.