Fede Alvarez gaat voor Dante's Inferno

Oscar.

De Uruguayaanse regisseur Fede Alvarez is in de race om de verfilming van de actiegame Dante's Inferno uit 2010 te regisseren. De regisseur is in onderhandeling met filmmaatschappij Universal, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Alvarez werkte onder meer aan een remake van de horrorfilm Evil Dead, die vooral bekend werd vanwege de enorme bloederigheid.

Universal kocht de rechten voor de verfilming van Dante's Inferno vijf jaar geleden. Het spel zorgde twee jaar later voor commotie door een controversiële promotiecampagne met slogans als 'ga naar de hel' en door acteurs in te huren die zich tijdens een gamebeurs voordeden als christelijke demonstranten.

In Dante's Inferno moeten spelers in de schoenen van de ridder Dante Alighieri de ziel van zijn geliefde Beatrice uit de handen van de duivel redden. Het verhaal zorgde voor kritiek.

Dante's Inferno is gebaseerd op het boek De Goddelijke Komedie (La Divina Commedia) van de veertiende-eeuwse Florentijnse schrijver en dichter Dante Alighieri. In dit boek beschrijft hij een reis door het hiernamaals langs de negen ringen van de hel, waarbij Beatrice juist de reddende engel is.


Fede Alvarez gaat voor Dante's Inferno