Madonna geeft nieuwe film weg op internet

Redactie

Madonna stelt haar nieuwe film Secretprojectrevolution gratis beschikbaar via internet. De korte film is, compleet met foto's, trailers en een interview met de Queen of Pop, vanaf dinsdag gratis te downloaden via torrentsites. De film heeft als doel om via kunst vrijheid te bevorderen, valt te lezen op haar website.

Regisseur Steven Klein beschrijft de film als een verkenning van 'onze eigen gevangenissen'. De film stelt vragen over hoe mensen elkaar behandelen en waarom, en hoe politiek in elkaar zit. In enkele zwart-wittrailers die al op internet staan, is onder meer te zien hoe mensen in een gevangenis worden gefolterd.

De film is ook het startpunt van Madonna's project Art for Freedom. Het initiatief heeft als doel om via kunst de vrijheid van meningsuiting te bevorderen en vervolging en onrecht te bestrijden.

"Met dit project wil ik via mijn kunst mijn betrokkenheid tonen en mensen inspireren om de wereld te veranderen", schrijft de 55-jarige Madonna in een verklaring. "Ik hoop dat mijn film en andere inzendingen ertoe leiden dat aandacht wordt besteed aan het bestrijden van onderdrukking, intolerantie en onverschilligheid."


Madonna geeft nieuwe film weg op internet (Foto: Novum)