Massa: "Botsing tussen Alonso en Räikkönen"

Peterselieman

Felipe Massa denkt dat het volgend seizoen bij Ferrari zal gaan botsen tussen Fernanso Alonso en Kimi Räikkönen. De Braziliaan moet bij de Italiaanse renstal plaatsmaken voor laatstgenoemde coureur, maar weet waar hij over praat omdat hij beiden als teamgenoot heeft gehad.

Massa sprak hierover met het Braziliaanse TV Globo. "Ik ken Fernando en Kimi, zowel op als naast de baan, en ik beschouw beiden als uitmuntende rijders, maar ik ben bang dat ze in hetzelfde team zullen botsen. Ik heb de teamleiding aangeraden om nog zoveel mogelijk te ademen zolang het kan, want volgend jaar zullen ze naar adem happen."

"Ik weet dat Fernando me mag. We hebben een goede band, we zien elkaar als vrienden. Kimi en ik zijn ook bevriend, veel meer dan toen we teamgenoten waren." Massa omschrijft zo zijn relatie met beide coureurs, maar mogelijk zal met een ervan richting eind dit jaar wat frictie ontstaan, evenals met Ferrari. "Ik ga vanaf nu niet meer in dienst van Alonso rijden. Vanaf vrijdag in Singapore race ik voor mezelf. Ik ga elke ronde aanvallen. Het is tijd om voor mezelf op te komen."