FOK! wat een weer... Wisselvallig

Stephan (Stephan5)

Het wisselvallige en frisse weer heeft zijn langste tijd nu wel gehad. Een krachtig hogedrukgebied zorgt vanaf het weekend voor rustig en stabiel weer met zonnige perioden, maar ook kans op een paar mistbanken. Zover is het nog niet. Vandaag en ook morgen valt er nog geregeld regen en is het nog kil.

Gisteren vielen er verspreid over het land nog een aantal buien, terwijl het in het zuiden aanhoudend begon te regenen. De regen trok geleidelijk aan ook naar het midden toe. In het noorden bleven nog enkele buien vallen. Vandaag klaart het ook weer af en toe op en deze opklaringen worden afgewisseld met enkele buien. Hierbij is er een kleine kans op onweer en hagel. De middagtemperatuur loopt op tot 15 graden en de matige tot vrij krachtige wind komt uit een westelijke richting.

Op dit moment is het in een groot deel van Europa wisselvallig weer. Veel regen viel er bijvoorbeeld in Frankrijk. In de landen rondom de Middellandse Zee is het echter nog volop zomer.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 IJskap

Angry_Bird maakte twee prachtige foto's van buien. In de polaire lucht leverde die buien fraaie plaatjes op. Hier zien we een wegtrekkende bui met een mooie ijskap.

IJskap2
En hier nog eentje, al zie je wel dat die zijn langste tijd heeft gehad. De temperatuur daalde, dus de voeding voor de buien viel weg.

Nevelig
AnitaHanJaap zag in Zeist ook een bui op zich afkomen. Hoewel ook hier de bui in kracht lijkt af te nemen.