Inter moet deuren gesloten houden door racisme

Frank (franklop)

Internazionale moet het tijdens zijn eerstvolgende thuiswedstrijd in de competitie zonder een groot deel van de eigen aanhang stellen. De Italiaanse club wordt bestraft voor racistische spreekkoren van de fans in de topper tegen Juventus. Inter mag volgende week tegen Fiorentina slechts de helft van het stadion vullen.

Tijdens het treffen in Milaan, dat in 1-1 eindigde, moesten Juve-spelers Paul Pogba en Kwadwo Asamoah het zaterdag ontgelden. Inter kreeg daarvoor tevens een boete van vijftienduizend euro.

Het is niet de eerste keer dat de supporters van de Nerazzurri zich in negatieve zin laten gelden. Vorig seizoen kreeg de club onder meer boetes voor racistisch gedrag van de aanhang in het Europese duel tegen Tottenham Hotspur en de stadsderby tegen AC Milan.

Inter is al de derde club die dit seizoen een deel van het stadion gesloten moet houden. Lazio Roma kreeg dezelfde sanctie na het Supercupduel tegen Juventus, terwijl AS Roma-fans eind vorig seizoen over de schreef gingen tegen AC Milan.