[PD] Spaanse bond kan geen koploper aanwijzen

Rosario

De Liga de Fútbol Profesional, de organisator van de Primera División, kan op het moment geen koploper aanwijzen in Spanje. FC Barcelona en Atlético Madrid staan beide op twaalf punten met evenveel doelpunten voor en tegen.

De reglementen van de bond schrijven in dit geval niets voor. Op de website van de LFP staan verschillende tabellen, één met Barcelona als koploper, een ander met de ploeg uit Madrid. Spaanse media hanteren zelf over het algemeen ook verschillende tabellen, afhankelijk van de regio. Catalaanse kranten en websites zetten Barcelona veelal op een eerste plek, Madrileense Atlético.

Zondagavond probeerde de LFP nog een oplossing te presenteren op sociale media door te verklaren dat Barcelona op dit moment koploper was vanwege het feit dat de Catalanen twee gele kaarten minder pakten dan hun naaste tegenstander. De bond hield zich echter zelf niet eens aan die provisorische regel, getuige de twee tabellen op hun website.

Een woordvoerder van de organisatie zei echter dat het voor de LFP zelf op dit moment niet uitmaakt wie er aan kop gaat in de competitie. "Voor ons bestaat er maar één klassement, namelijk die van de laatste speeldag," aldus de zegsman.