[Serie A] Strootman blinkt uit bij driepunter Roma

Boris (borisz)

Kevin Strootman heeft met AS Roma een zege geboekt bij AC Parma (1-3). Strootman maakte het derde Romeinse doelpunt vanaf de strafschopstip. Strootman toonde zich een belangrijke schakel bij Roma. De Oranje-international hielp de Romeinen terug in de wedstrijd nadat Parma nog aan de leiding kwam vlak voor rust.

Jonathan Biabiany kopte de thuisploeg aan de leiding. Direct na de pauze wist Roma op gelijke hoogte te komen in Ennio Tardini. Alessandro Florenzi schoot twee minuten na de hervatting snoeihard raak in de korte hoek. Twintig minuten voor tijd onderscheidde Strootman zich. De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV stuurde Francesco Totti weg met een wippertje. Totti ontsnapte aan buitenspel en schoot de 1-2 beheerst binnen.

Roma had het tot die tijd niet makkelijk tegen Parma, bij wie Antonio Cassano (ex-Roma) zijn opwachting maakte. Cassano zag Strootman de eindstand op 1-3 bepalen. Nadat Totti al was gewisseld mocht de Nederlandse zomeraankoop vijf minuten voor tijd een strafschop nemen. Strootman schoot hard en hoog raak. Roma gaat samen met Napoli aan kop in de Serie A. Beide ploegen wisten de eerste drie duels te winnen.