[JL] Jong PSV gelijk tegen Fortuna, Jong Twente verliest

Boris (borisz)

Jong PSV heeft maandag in de Jupiler League een serie verliespartijen een halt toegeroepen. De Eindhovense beloften speelden na vier opeenvolgende nederlagen in eigen stadion doelpuntloos gelijk tegen Fortuna Sittard. Ook Jong FC Twente wist thuis niet te winnen. Tegen FC Emmen werd met 1-2 verloren.

In het Philips Stadion vielen in de beginfase direct de nodige kansen te noteren. Fortuna-spits Patrick Nkoyi kreeg met een vrije kopkans en een schot voorlangs de aandacht op zich gericht, maar wist niet te scoren. Tussendoor raakte PSV'er Turfan Ozbozkurt de lat. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een treffer, maar gescoord werd er niet.

In Enschede kwam Emmen via Alexander Bannink halverwege de eerste helft op voorsprong. Kort in de tweede helft trok Tim Hölscher de stand gelijk. In blessuretijd bezorgde Wout Weghorst Emmen de zege: 1-2.

Emmen steeg door de zege naar de zevende plaats, met twaalf punten uit acht duels. Fortuna staat met een puntje minder negende. Jong Twente en Jong PSV staan respectievelijk vijftiende en achttiende.