[NFL] Uitslagen tweede speelronde

Joost (Hoogstaande)

Na een flitsende start van het seizoen stond afgelopen weekend ronde twee van de NFL op het programma. Dit weekend stonden de broers Eli en Peyton Manning voor de derde keer tegenover elkaar, echter speelt Peyton Manning dit jaar voor de Denver Broncos. Evenals de voorgaande keren trok hij aan het langste eind, door met de Broncos de New York Giants met 41-23 te verslaan.

Peyton Manning, de oudste van de twee, verloor nog nooit van zijn broer. Na hun twee eerdere confrontaties te hebben gewonnen, maakte hij het gisteravond drie op een rij na een indrukwekkende vertoning in het MetLife Stadium. Dit door onder andere twee touchdownpasses te gooien. De Giants kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong door drie field goals van Josh Brown, maar Matt Prater zorgde met zijn late field goal in het tweede kwart dat de Broncos met een 6-10 voorsprong de rust in gingen nadat ze eerder ook al een touchdown hadden gescoord. 

Na de onderbreking kwam de wedstrijd scorend echt op gang. Na touchdowns van Wes Welker voor de Broncos en Brandon Jacobs voor de Giants zorgde Knowshon Moreno met zijn tweede touchdown van de avond voor een comfortabelere voorsprong voor de Broncos. 

Het vierde kwart opende opnieuw met een touchdown voor de Broncos waarna ze direct de wedstrijd op slot gooiden door een 81 yard punt return binnen te lopen. Eli Manning, die de hele avond in de schaduw stond van zijn oudere broer, probeerde nog wat terug te doen en vond Da’Rel Scott in zijn poging, maar die touchdown kwam te laat voor de Giants. De Broncos hadden het laatste woord door een geweldige 47 yard field goal van Matt Prater die de eindstand op 41-23 bepaalde.

"Het is een rare situatie", zei Peyton Manning achteraf. "Ja, het zijn rare omstandigheden. Maar het is een goede overwinning, en een goede teamprestatie. Ik denk dat we beiden blij zijn dat deze wedstrijd voorbij is."

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
New England Patriots New York Jets 13 - 10
Indianapolis Colts Miami Dolphins 20 - 24
Atlanta Falcons St. Louis Rams 31 - 24
Buffalo Bills Carolina Panthers 24 - 23
Chicago Bears Minnesota Vikings 31 - 30
Green Bay Packers Washington Redskins 38 - 20
Houston Texans Tennessee Titans 30 - 24 (na overtime)
Baltimore Ravens Cleveland Browns 14 - 6
Kansas City Chiefs Dallas Cowboys 17 - 16
Philadelphia Eagles San Diego Chargers 30 - 33
Arizona Cardinals Detroit Lions 25 - 21
Tampa Bay Buccaneers New Orleans Saints 14 - 16
Oakland Raiders Jacksonville Jaguars 19 - 9
Seattle Seahawks San Francisco 49ers 29 - 3
Cincinnati Bengals Pittsburgh Steelers 20 - 10