F. De Boer niet meer in technisch hart Ajax

Pino112

Frank de Boer maakt niet langer deel uit van het technisch hart van Ajax. Zijn plaats wordt overgenomen door Marc Overmars. Dat zegt Overmars, die in Amsterdam werkzaam is als directeur voetbalzaken, maandag in Het Parool. Hij is samen met Wim Jonk en Dennis Bergkamp verantwoordelijk voor het technische beleid bij de club.

De verandering is doorgevoerd om bij een mogelijk vertrek van trainer De Boer niet in de problemen te komen. "Mocht Frank ooit trainer van Barcelona of Liverpool worden, dan zorgt het technische hart voor de continuïteit", zegt Overmars. De verandering werd eind vorig seizoen al doorgevoerd, maar komt nu pas naar buiten.

Het technisch hart werd twee jaar geleden in het leven geroepen en is een idee van Johan Cruijff. Hij wilde op die manier minder afhankelijk zijn van een technisch directeur die in zijn eentje het beleid kon uitzetten. Cruijff schoof zelf De Boer, Jonk en Bergkamp naar voren.

De Boer heeft geen problemen met de wijziging. "Dennis houdt zich bezig met de overgang van jeugdspelers naar het eerste elftal. Wim bewaakt de jeugdopleiding. Dat zijn zaken waar ik als hoofdtrainer weinig tijd voor heb en weinig zicht op heb", laat de hoofdtrainer weten. "Ik focus me op het elftal. Ik kan prima leven met deze situatie."