Egypte: boobytraps gevonden bij grens met Gaza

Redactie

Het Egyptische leger heeft een netwerk van boobytraps gevonden in de Sinaï, langs de grens met de Gazastrook. Een legerwoordvoerder zei dat de militante organisatie Hamas, die aan de macht is in Gaza, niet genoeg doet aan haar kant van de grens om de veiligheid in het gebied te waarborgen.

De afgelopen dagen hebben Egyptische militairen explosieven gevonden in tunnels die niet alleen langs de grens, maar ook onder Egyptische wachttorens lopen. De kabels die bedoeld waren om de explosieven tot ontploffing te brengen liepen terug naar Gaza, aldus de woordvoerder. "Dit roept om nieuwe maatregelen (...) om deze dreigingen, die een gevaar zijn voor onze troepen en de grens, het hoofd te bieden." Hij voegde er aan toe dat volgens de Egyptische inlichtingendiensten extremisten in Gaza betrokken waren bij een reeks recente aanvallen in de Sinaï.

Een woordvoerder van Hamas ontkende dat Palestijnse extremisten in de Gazastrook aanvallen in de Sinaï voorbereiden. "We ontkennen elk verband tussen Gaza (...) en de tunnels en de explosieven waar de Egyptische legerwoordvoerder het over heeft."