[Bundesliga] Bayern München wint voor vierde maal

Boris (borisz)

Bayern München heeft zaterdag in elk geval voor een paar uur de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Borussia Dortmund. De regerend landskampioen won met 2-0 van Hannover 96 en staat nu op dertien punten. Dortmund heeft er twaalf, maar komt later op de dag nog in actie tegen Hamburger SV.

Mario Mandzukic en Franck Ribery lieten de Allianz Arena juichen met hun goals. Arjen Robben maakte de negentig minuten vol voor de Zuid-Duitsers.

Stefan Kiessling scoorde twee beslissende goals voor Bayer Leverkusen tegen VfL Wolfsburg: 3-1. Leverkusen blijft daardoor in het kielzog van Bayern en heeft nu twaalf punten. Bas Dost kon vanwege een blessure niet in actie komen voor Wolfsburg.

Luiz Gustavo werd de absolute schlemiel bij Wolfsburg. De Braziliaanse middenvelder kwam deze zomer over van Bayern en pakte in zijn tweede duel voor Wolfsburg tegen Mainz al een rode kaart. Hij deed dat nu nog eens dunnetjes over.

Schalke 04 pakte zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar voor de tweede keer dit seizoen drie punten. Op bezoek bij FSV Mainz werd het door een doelpunt van Kevin-Prince Boateng 1-0. Schalke schiet zichzelf met de zege de middenmoot in.

Werder Bremen ging met Eljero Elia in de basis in eigen huis de boot in tegen Eintracht Frankfurt: 3-0. Door de goals van Vaclav Kadlec (2x) en Sebastian Prödl verlaat Frankfurt de gevarenzone. Aanvoerder Paul Verhaegh leidde FC Augsburg naar een 2-1 zege op SC Freiburg. Augsburg staat zesde.