Alves: "Neymar aangeraakt door God"

Jeffrey

Daniel Alves gelooft er heilig in dat Neymar slaagt bij FC Barcelona. De verdediger is onder de indruk van de kwaliteiten van de spits.

"Hij is één van de weinige spelers die is aangeraakt door God", vertelt Alves aan Eurosport. "Bij de geboorte kreeg hij van God te horen dat hij voetballer zou worden. Hij is een waardevolle speler bij een topclub. Iedereen kijkt naar hem en hij zal binnenkort laten zien wat hij kan."

Alves kent Neymar, die deze zomer overkwam van Santos, al van de Braziliaanse nationale ploeg. "Ik denk dat veel landen door de recente ontwikkelingen gokken op de WK-winst van Brazilië volgend jaar. Maar drie of vier maanden geleden hoorde je niemand daar nog over. In dat opzicht is het erg belangrijk dat we de Confederations Cup hebben gewonnen."

Neymar wordt dit seizoen bij Barcelona langzaamaan ingepast. Hij speelde tot dusver dit seizoen drie competitieduels in het Blaugrana. In de voorbije vier seizoenen gaf de 21-jarige aanvaller al blijk van zijn uitzonderlijke capaciteiten. Hij scoorde aan de lopende band bij Santos.