Nieuwe films gebaseerd op Harry Potter in de maak

Desunoto

J.K. Rowling is samen met filmstudio Warner Bros bezig een nieuwe filmserie te maken gebaseerd op haar Harry Potter-boekenreeks. Dat schrijft filmblad Variety. Na het verschijnen van de achtste en laatste verfilming, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 uit 2011, bezwoer de schrijfster de tovenaarsleerling voortaan met rust te laten.

Rowling gaat voor het eerst zelf het scenario schrijven. De nieuwe films gaan over de monsters uit het fictieve handboek Fantastic Beasts and Where to Find Them en over de schrijver ervan, de befaamde 'magiezoöloog' Newt Scamander. De leerlingen van tovenaarsschool Hogwarts gebruiken zijn werk veelvuldig tijdens hun studies.

De schrijfster benadrukt dat de nieuwe films een prequel noch een vervolg zijn op de Potter-films. "Het is een aanvulling op de wereld van de tovenaars. De wetten en regels van die wereld zijn voor alle fans bekend, maar het verhaal van Newt begint in New York en speelt zich zeventig jaar voor Harry Potter af."

Rowling zegt op het idee te zijn gebracht door Warner Bros. "Het leek me eerst niets, maar ik zou het ook niet kunnen verdragen als een ander de verhalen zou schrijven", biecht ze op. "Ik ben heel beschermend over mijn werk en ik weet natuurlijk al veel van Newt. Ik heb zijn kleinzoon Rolf zelfs laten trouwen met een van mijn favoriete personages uit de Potter-boeken, Luna Lovegood."

Wanneer de eerste film uit moet komen is nog onbekend.


Nieuwe films gebaseerd op Harry Potter in de maak (Foto: Novum)