Krajicek verliest in eerste ronde Tashkent

Frank (franklop)

Michaëlla Krajicek is er maandag niet in geslaagd de eerste ronde van het WTA-toernooi in Tashkent te overleven. De 24-jarige Nederlandse moest op het Oezbeekse hardcourt in drie sets haar meerdere erkennen in de Wit-Russin Olga Govortsova: 5-7, 6-2, 1-6. Krajicek speelde in Tashkent haar eerste toernooi in ruim een maand tijd.

Krajicek en Govortsova hielden elkaar aanvankelijk goed in evenwicht. Een break bij 5-5 werd de Nederlandse echter fataal voor het verlies van de eerste set. In het tweede bedrijf stelde Krajicek orde op zaken. Ze liep van 2-2 uit naar 6-2 en bracht de stand weer in evenwicht.

Het lag in de lijn der verwachting dat Krajicek door zou drukken in de beslissende derde set, maar niets bleek minder waar. Opponente Govortsova schakelde juist een tandje bij en pakte binnen mum van tijd een 4-0 voorsprong. Die riante marge gaf ze vervolgens niet meer uit handen.

Govortsova bracht door de zege de stand in onderlinge ontmoetingen in evenwicht. Het enige eerdere treffen, vorig jaar in Memphis, was door Krajicek gewonnen. De Wit-Russin, de mondiale nummer 113, staat op de wereldranglijst 279 plekken hoger. Krajicek maakte in Tashkent gebruik van haar 'protected ranking', waardoor ze rechtstreeks was toegelaten tot het hoofdtoernooi.