Barcelona-preses: woorden Abidal verdraaid

Frank (franklop)

Eric Abidal is teruggekomen op zijn kritiek op FC Barcelona. Hij zou vrijdag hebben gezegd dat de club hem tijdens de periode van zijn ziekte niet betaalde, maar de deze zomer uit Catalonië vertrokken verdediger stelt dat die woorden zijn verdraaid.

"Hij belde ons om duidelijk te maken dat zijn woorden verkeerd zijn opgeschreven", vertelde Barcelona-voorzitter Sandro Rosell maandag in een interview met het Catalaanse station TV3. Volgens de preses ontving Abidal ook tijdens zijn strijd tegen leverkanker de afgelopen twee seizoenen keurig zijn salaris.

De 34-jarige Fransman, die inmiddels voor AS Monaco speelt, uitte in L'Équipe verder zijn ongenoegen over de manier waarop Barcelona zijn afscheid aankondigde. Volgens de club was het de vraag of Abidal nog mee kon op het hoogste niveau. "De dokters zeiden dat de kans groot was dat hij niet kon terugkeren", verklaar Rosell.

Volgens Rosell is het uitgesloten dat Iker Casillas, die momenteel bankzitter is bij Real Madrid, naar Barcelona komt. Spaanse media suggereren dat de doelman Victor Valdes moet opvolgen in Camp Nou.