Barcelona zet zinnen op Winterspelen 2022

Boris (borisz)

Nauwelijks een dag nadat Madrid naast de Olympische Spelen van 2020 greep, heeft Barcelona bekendgemaakt de Winterspelen van 2022 binnen te willen halen. Burgemeester Xavier Trias zei zondag op de Catalaanse televisie dat de stad klaar is om een bid te presenteren. "We hebben het dossier klaar", zei Trias. "We moeten nu met het Spaans olympisch comité om de tafel om te kijken of zij klaar zijn om hiermee verder te gaan."

De kustplaats wil een 'Barcelona-Pyreneeën-bid' lanceren met de nabijgelegen bergen als alpinelocatie. Barcelona organiseerde in 1992 al eens de Zomerspelen.

De timing van Trias' uitspraken zijn niet opvallend. De burgervader had zich al eerder eens laten ontvallen dat Barcelona het winterbid zou lanceren als Madrid naast de Spelen van 2020 zou grijpen.

De Spaanse hoofdstad zag zaterdag al voor de derde opeenvolgende keer de organisatie van de Zomerspelen aan zich voorbij gaan. Tokyo kwam tijdens de stemmingrondes in Buenos Aires als winnaar uit de bus. Eerder moest Madrid het voor 2012 afleggen tegen Londen en voor 2016 tegen Rio de Janeiro.