Toivonen: "Ik kreeg niet wat ik wilde"

Boris (borisz)

Ola Toivonen had speler van Norwich City kunnen zijn, maar koos ervoor om bij PSV te blijven. De clubs waren akkoord, maar de speler zelf wilde meer. Norwich zou PSV 5,7 miljoen euro betalen voor Toivonen, maar de op een zijspoor belande Zweed hield de transfer eigenhandig tegen.

"De clubs waren blij met het akkoord, maar ik kreeg niet wat ik wilde. Daarom vertrok ik niet bij PSV", benadrukt Toivonen in gesprek met diverse Zweedse media. "Ik voel me in Nederland op mijn gemak, net als mijn familie. Het gaat erom dat drie partijen tevreden moeten zijn, niet twee." Het contract van Toivonen loopt aan het einde van dit seizoen af, waardoor PSV hem dolgraag wilde verkopen. Inmiddels is de aanvallende middenvelder zijn basisplaats kwijt in Eindhoven.

Onlangs liet Toivonen weten dat alle opties weer open zijn, maar dat ligt volgens hem vooral aan PSV. "Of de club wil niet me mij verder, of een eventueel contractvoorstel voldoet niet aan mijn verwachtingen of de club kan tot verkoop overgaan. Ik heb het allemaal meegemaakt." Na de interlandperiode gaat Toivonen met Cocu praten over zijn sportieve rol binnen de club.