[JL] Dordrecht haalt uit in topper tegen VVV

Boris (borisz)

Koploper FC Dordrecht heeft naaste belager VVV-Venlo op een ruime nederlaag getrakteerd in de Eerste Divisie. De ploeg van coach Harry van den Ham was voor eigen publiek aan de Krommedijk met 5-0 te sterk voor de Limburgers. Omdat Telstar met 3-0 onderuit ging bij De Graafschap is Dordrecht nu zes punten los.

Yoëll van Nieff, Paul Gladon en Rihairo Meulens beslisten het duel in Dordrecht al voor rust. Na de pauze was Van Nieff nogmaals trefzeker, waarna Giovanni Korte voor het slotakkoord zorgde. De Schapenkoppen staan na zeven speelronden op negentien punten. Alleen FC Eindhoven, dat maandag speelt, kan de koploper nog tot drie punten naderen.

Telstar kwam in Doetinchem niet in het stuk voor. Tim Bakens, Tim Vincken en Jerry van Ewijk zorgden voor de doelpunten namens De Graafschap, dat nu vijfde staat met elf punten.

Excelsior won met 1-0 bij MVV Maastricht. Lars Veldwijk werd een kwartier voor tijd de matchwinner, waardoor de Kralingers naar de tiende plaats klimmen met negen punten. MVV verkeert met zes punten en een vijftiende plaats in de gevarenzone.