[Vuelta] Garate nam pauze in auto Belkin

Stefan (sportfreak)

Juan Manuel Garate nam zaterdag tijdens de veertiende etappe van de Ronde van Spanje even plaats in de ploegleiderswagen van Belkin om op te warmen. De Spaanse renner had flink te lijden van de regen en kou in de Pyreneeën, maar mede dankzij de korte rustpauze haalde hij de finish in Andorra.

"Juanma heeft tien minuten bij Erik Dekker in de ploegleiderswagen gezeten. De auto stond stil en Juanma heeft zich omgekleed, opgewarmd aan de stoelverwarming en is toen weer doorgegaan", laat ploegleider Merijn Zeeman weten.

De Nederlandse equipe moest wel toezien hoe Luis Leon Sanchez door de kou genoopt was op te geven, terwijl hij meezat in de kopgroep. "We dachten echt dat Luis kans had op de winst, maar hij kon op een gegeven moment niks meer. Hij donderde zo van zijn fiets en kon echt niet verder."

De overige renners van Belkin krijgen zondag waarschijnlijk opnieuw met slecht weer te maken. "Als het echt net zo koud wordt als vandaag moet de jury zijn verantwoordelijkheid nemen", stelt Zeeman.