Mexico zet bondscoach op straat

Boris (borisz)

José Manuel de la Torre is zaterdag ontslagen als bondscoach van Mexico. Het land ging vrijdag pijnlijk onderuit in de WK-kwalificatie, waardoor de eindronde ver weg is. Mexico werd op eigen terrein met 2-1 verslagen door Honduras, waardoor de ploeg zakte naar de vierde plaats in de WK-kwalificatiepoule.

Onder leiding van De la Torre verzamelden de Mexicanen slechts acht punten in zeven wedstrijden. Het verlies tegen Honduras werd de coach dus fataal. De nationale voetbalbond maakte via de officiële website bekend dat Luis Fernando Tena de taken tijdelijk op zich neemt. Hij was de assistent van De la Torre, die in 2011 aan de slag ging als bondscoach. Op de Confederations Cup werd Mexico afgelopen zomer uitgeschakeld in de poulefase.

Komende dinsdag speelt Mexico een belangrijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten, de nummer twee uit de poule. Alleen de nummers één tot en met drie plaatsen zich rechtstreeks voor de mondiale eindronde in Brazilië. Als de Mexicanen vierde worden, volgt een lastige play-off tegen Nieuw-Zeeland.