[Upd] Atlético bevestigt transfer Alderweireld

Frank (franklop)

Ajax en Atlético Madrid hebben nog altijd geen akkoord bereikt over een transfersom voor Toby Alderweireld. Dat meldt Søren Lerby, zaakwaarnemer van de Belgische verdediger. De mandekker is zelf al rond met de Spaanse club en ook de medische keuring werd zonder problemen afgelegd.

"Alles met Atlético zit van onze kant goed", zei Lerby tegenover Ajax Showtime. Het wachten is nu op groen licht van Ajax en Atlético. Hoewel er momenteel nog geen akkoord is, heeft Lerby er vertrouwen in dat de transfer vandaag nog afgerond wordt. "We wachten rustig af", aldus de belangenbehartiger van de international.

NOS meldde eerder dat de huidige landskampioen en de Primera División-club een akoord hadden bereikt. Daarvan is dus nog geen sprake. Later op de avond wordt duidelijk of Alderweireld het vervolg van dit seizoen in Spanje of Nederland voetbalt.

Update 22.30 uur

Toby Alderweireld is officieel speler van Atlético Madrid. De Madrileense club maakt de transfer bekend op het digitale thuis. De Belg tekent voor vier seizoenen.

Alderweireld maakt de overstap van Ajax naar Los Colchoneros voor een bedrag van zeven miljoen euro. De deal was al even rond, maar Atlético had de transfer nog niet officieel bevestigd. Alderweireld toont op de clubsite zijn blijdschap over de stap.

"Ik kom naar een van de beste clubs van Europa. Ik ben dan ook erg blij om hier te komen spelen", aldus de Belgisch international (24). Bij Atlético komt Alderweireld landgenoot Thibaut Courtois tegen. "Hij adviseerde me naar Atlético te komen en vertelde hoe geweldig het hier is. Ook hij is hier heel gelukkig."

Attlético maakt in hetzelfde bericht melding van de komst van Joshua Guilavogui. De 22-jarige Fransman komt over van Saint-Etienne.