'Ricciardo past stoeltje bij RBR'

Tiede-Jan Breevaart

Sebastian Vettel lijkt volgend jaar weer een Australiër naast zich hebben bij Red Bull Racing. Daniel Ricciardo, die dan dus Mark Webber vervangt, laat alvast weten niet bang te zijn voor de drievoudig kampioen.

Tegen de Britse Daily Telegraph sprak de Toro Rosso-coureur de volgende woorden: “Tot er iets is getekend, ga ik niet heel enthousiast doen. Mocht het dan alsnog niet doorgaan, hoef ik niet al te teleurgesteld te zijn. Ik ben me ervan bewust dat het niet makkelijk zal zijn als ik de kans krijg naast Vettel te racen. Ik zou de kans echter aangrijpen om mezelf te bewijzen. Mocht het me dan niet lukken tegen de grote jongens, heb ik het in ieder geval geprobeerd. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik het wel kan.”

Er wordt gezegd dat er deze week al een stoeltje gepast is door de 24-jarige coureur uit Perth. “Ik heb brede heupen, het zal wel genetisch zijn. Bij Toro Rosso moesten we de cockpit wat breder maken, zodat ik niet tegen het koolstofvezel aan zou zitten. Ik heb gehoord dat Adrian Newey graag smalle raceauto’s ontwerpt, maar daar kan ik verder niet zoveel aan doen. Ik kan flink op dieet gaan, maar de botten in mijn heupen veranderen daardoor niet.