Bruma: "Altijd blijven knokken"

donroyco

Jeffrey Bruma maakt voor het eerst sinds oktober 2011 weer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Een resultaat van keihard werken. "Dat is een tijd geleden", zegt hij lachend tegen AD Sportwereld.

"Maar ik heb de moed nooit opgegeven. Ik viel af voor het EK in Polen en Oekraïne en afgelopen zomer werd ik niet opgeroepen voor het jeugd-EK in Israël. Maar ik ben altijd blijven knokken. Het was zaak om de draad weer op te pakken. Dit is het resultaat."

Volgens Bruma heeft hij zijn uitnodiging te danken aan zijn goede spel bij PSV. "Het toverwoord is toch spelen", zegt hij. "Als je speelt en je presteert, kom je in beeld. Dit is echt heel mooi. Ik heb nog nooit met Louis van Gaal gewerkt, maar ik kijk er erg naar uit."

PSV is met vijf spelers hofleverancier bij het Nederlands elftal, terwijl vier PSV'ers zich mogen melden bij Jong Oranje. Bruma: "Al die uitnodigingen, dat is een compliment aan de spelers, maar vooral aan onze technische staf. We zijn jong, maar willen snel beter worden. Dat er dan vervolgens zoveel spelers een uitnodiging uit Zeist krijgen, is schitterend."