Guardiola: "Mourinho mag zeggen wat hij wil"

donroyco

José Mourinho vond dat het beste team de strijd om de Europese Super Cup had verloren. Josep Guardiola is het daar niet mee eens, maar laat zijn collega-trainer in de waan. Mourinho vond Chelsea, dat met tien man nog op 2-1 kwam in de verlenging, dus de bovenliggende partij.

"Dat is mijn mening, daar kan ik geen straf voor krijgen", liet de Portugees optekenen door Europese media. Met dat laatste was Guardiola het eens. "Het is zijn mening, hij kan zeggen wat hij wil", zei de succescoach van Bayern. "Mourinho mag dus zeggen dat zijn team meer verdiende dan wat er is gebeurd. Op die manier heb ik ook mijn mening, gezien de manier waarop we speelden en we ons hebben gedragen." Bayern won na een 2-2 stand de penaltyreeks.

"We speelden zeer, zeer goed; zowel met als zonder bal. We hebbben ongelooflijk goed voetbal op de mat gelegd. De beste ploeg heeft vandaag gewonnen, we hadden zoveel kansen op een doelpunt", aldus Guardiola, die zijn team twee keer zag terugkomen van een achterstand.

De oefenmeester weigerde te reageren op de tweede gele kaart voor Ramires, in de slotfase van de reguliere speeltijd, waar Mourinho zich enorm over beklaagde. "Dat is iets voor de scheidsrechter en niet voor mij. Ik ben een coach. Ik zet spelers op het veld en probeer zo goed mogelijk te voetballen. Ik spreek nooit over scheidsrechters."