J.J. Abrams gaat tv-serie maken van Westworld

dekatophetspek

Nadat we eerder al tv-series zagen verschijnen die gebaseerd waren op films zoals Psycho (Bates Motel) en Hannibal (The Silence of the Lambs), hoorden we de afgelopen week dat men plannen heeft voor een tv-serie rondom het verhaal uit de film Twelve Monkeys. Ook regisseur J.J. Abrams heeft zich vastgebeten in een verrassende nieuwe serie.

J.J. Abrams en zijn filmbedrijf Bad Robot zijn namelijk ingehuurd door HBO om een tv-serie te gaan maken, gebaseerd op de sciencefiction klassieker Westworld. In de cultfilm uit 1973 draait het om een exclusief pretpark met robotten, waar de rijken hun wildste fantasieën kunnen botvieren. Maar dan gaat er iets enorm mis en begint de in het zwart gekleede Gunslinger (Yul Brynner) er op los te schieten en te moorden.

Voor de pilot van de nieuwe serie zal het scenario geleverd worden door Jonathan Nolan (inderdaad, de broer van Christopher Nolan). Jonathan Nolan zal eveneens als uitvoerend producent aan de serie meewerken, samen met J.J. Abrams, Bryan Burk en Jerry Weintraub. Via de website van de entertainmentwebsite Variety vernemen we dat de HBO versie van Westworld wordt omschreven als "een donkere oneindige reis naar de dageraad van het kunstmatige bewustzijn en de toekomst van de zonde."


De trailer voor de cultfilm uit 1973