[WK Judo] Brons judoka Polling op WK

Chuck-N0rr1s

Judoka Kim Polling heeft op het WK in Rio de Janeiro beslag gelegd op het brons in de klasse tot zeventig kilogram. Ze was vrijdag in de kleine finale met ippon te sterk voor de Zuid-Koreaanse Ye-Sul Hwang. De partij duurde iets meer dan een halve minuut.

Polling moest de wereldtitel uit haar hoofd zetten nadat ze in de kwartfinale had verloren van de Zuid-Koreaanse Seongyeon Kim. Ze mocht haar weg vervolgens in de herkansingen, waarin ze eerst van de Française Lucie Décosse en later dus ook van Hwang won.

Pollings medaille is een knap resultaat na een ongelukkige voorbereiding. De Zuid-Hollandse scheurde in juli nog haar knieband, maar was net op tijd hersteld voor de mondiale titelstrijd. Ze was dit jaar vrijwel onverslaanbaar op de tatami. Ze won al het EK, de World Masters en de toernooien van Parijs, Sofia en Düsseldorf.

"Het is gewoon absurd", reageerde Polling tegen de judebond. "Met mijn kapotte knie kom ik toch heel dicht bij de wereldtitel. Ik ben dan ook niet teleurgesteld, want ik kon niet meer doen in de kwartfinale. Deze bronzen medaille voelt als een gouden plak."