[US Open] Meeste geplaatste spelers door

Rosario

De vroege partijen op de US Open hebben vandaag voor weinig verrassingen gezorgd. In Flushing Meadows wonnen tot nog toe vrijwel alle favorieten hun partijen.

Novak Djokovic kwam in zijn eerste set tegen Benjamin Becker nog wel een break achter en kreeg ook setpunten tegen, maar hij herstelde zich in de tiebreak en trok de wedstrijd uiteindelijk toch nog zeer comfortabel naar zich toe. De Serviër zette uiteindelijk al vlug de eindstand op het bord; 7-6(2), 6-2 en 6-2.

Tommy Haas, als twaalfde geplaatst, ontdeed zich in een wedstrijd vol breaks alsnog in drie sets van Yen-Sun Lu uit Taipei. De Duitsers besliste de wedstrijd met een tiebreak; 6-3, 6-4, 7-6(3). Marcel Granollers had het twee sets lastig tegen de Amerikaanse wildcard Rajeev Ram, maar stelde orde op zaken in de vijfde; 3-6, 4-6, 6-2, 6-3 en 7-5.

Bij de vrouwen ging het de hooggeplaatste dames ook voor de wind. Na Li (5) had het niet erg lastig tegen de Britse Laura Robson, die als dertigste geplaatst was, en won met 6-2 en 7-5. Agnieszka Radwanska (4) had het lastiger tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova. De nummer laatst van de plaatsingslijst gaf wel veel weerstand, maar was niet consistent genoeg; 6-4, 7-6(1).

Sabine Lisicki, in juli nog finaliste op Wimbledon, moest het hoofd buigen voor Ekaterina Makarova. De Russische was vooral succesvol op haar eigen service, en brak Lisicki beslissend op 5-5 in de tweede set. De nummer 24 van de plaatsinglijst versloeg zo de nummer zestien in twee sets; 6-4 en 7-5.

Bij de mannen boekten verder Julien Benneteau en Mikhail Youzhny beide relatief simpele overwinningen. Benneteau had geen kind aan zijn landgenoot Jeremy Chardy en won in drie sets; 6-4, 6-3 en 6-4. Youzhny had ook maar drie sets nodig en legde Aleksander Dolgopolov uit Oekraïene in drie sets over de knie. Hij zette al gauw de 7-5, 6-1 en 6-3 eindstand op het scorebord.