Bale persoonlijk akkoord met Real Madrid

Maarten (rubbereend)

Tottenham Hotspur en Real Madrid zijn er nog niet helemaal uit, maar Gareth Bale heeft volgens BBC Sport al wel een akkoord bereikt met de Spaanse grootmacht. Daarmee lijkt komend weekend na weken van geruchten en onderhandelingen een einde te komen aan de transfersaga.

Tottenham Hotspur en Real Madrid zijn het alleen nog niet eens over de transfersom. Het laatste bod van de Spanjaarden was 100 miljoen euro, wat Bale tot de duurste speler aller tijden zou maken. "Het was slechts een formaliteit", vertelt Dan Roan van BBC Sport. "Dit persoonlijke akkoord heeft verder geen invloed op het moment waarop de transfer echt wordt aangekondigd. Het is nu wachten tot de Spurs het bod van Real Madrid accepteren."

Volgens Sky Sports wil Tottenham tot ná de derby tegen Arsenal (zondag, red.) wachten met de definitieve verkoop van Bale. Op die manier wil de club voorkomen dat de Noord-Londense rivaal zich op de laatste transferdag nog kan versterken met Real Madrid-trio Angel Di Maria, Mesut Özil en Karim Benzema.