'Alderweireld zegt Ajax morgen vaarwel'

Niels (DerMeister)

Na Christian Eriksen lijkt ook Toby Alderweireld (voorlopig) zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld voor Ajax. De Belgische verdediger mag van de Amsterdamse club in gesprek met Atlético Madrid. Ajax zou met de Spaanse club tot een akkoord zijn gekomen over een transfersom die in de buurt van de vraagprijs van acht miljoen euro zou liggen.

Eerder vandaag liet Marc Overmars, de technische man van Ajax, al weten dat ook Eriksen al in gesprek is met zijn mogelijk nieuwe ploeg. Tottenham Hotspur zou in totaal twaalf miljoen euro over hebben voor de Deense middenvelder. De Spurs zouden dit bedrag wel in drie termijnen gaan betalen. Het bedrag kan middels diverse bonussen nog anderhalf miljoen euro oplopen. Eriksen zou inmiddels zelfs al medisch gekeurd zijn.

Deze berichten houdt in dat trainer Frank de Boer komende zondag, tijdens de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen, hoogstwaarschijnlijk geen beroep meer kan doen op dit duo. Lerin Duarte (Heracles Almelo) is in beeld als opvolger voor Eriksen, maar de kans is zeer klein dat hij deze week al in het Ajax-shirt te bewonderen is. Mike van der Hoorn zal hoogstwaarschijnlijk de plaats van Alderweireld innemen.