PSY gaat gangnammen in games

Pheno

PSY is al niet meer van YouTube weg te slaan en onze gentleman zoekt het nu ook verder in de gameswereld. NEXON Europe heeft PSY gecontracteerd om in de free-to-play games MapleStory en Combat Arms te gast te zijn.

Als je PSY nog niet kent dan vragen we ons af of het gezellig was onder die steen, maar vooruit. PSY bestormde de wereld met zijn hitsingle Gangnam Style. Met meer dan een miljard YouTube views en een nummer-1 hit op de wereldwijde hitlijsten heeft hij K-Pop op de wereldkaart gezet.

MapleStory-spelers hebben de mogelijkheid om diverse speciale missies te ondernemen om PSY te helpen tijdens zijn verblijf in de Maple-wereld. PSY moet onder andere gered worden van buitenaardse ontvoeringen en geholpen worden bij het voorbereiden van zijn concerten. Tijdens deze evenementen kunnen spelers speciale voorwerpen verdienen, zoals huisdieren, kapsels, t-shirts, meubels, en de speciale PSY-ring.

Ook Combat Arms spelers zullen de mogelijkheid hebben tot het winnen van verschillende speciale beloningen. Zo krijgt iedere speler de kans om PSY-voorwerpen te bemachtigen tijdens in-game evenementen wanneer er genoeg “Likes” zijn verzameld voor PSY’s Facebookposts, en krijgen spelers tijdens de eerste week van het evenement iedere dag dat zij inloggen de ‘Gentleman’-case.

"We zijn verheugd PSY te verwelkomen in MapleStory en Combat Arms", aldus Paul Lee, Associate Manager van de afdeling Game Operation bij NEXON Europe. "Met zijn bijzondere, kleurrijke stijl twijfelen wij er niet over dat zijn aanwezigheid iedereen meer dan vermaken zal tijdens de aankomende maanden. Met zo veel mogelijkheden tot het winnen van PSY prijzen, en ook nog eens game voorwerpen, heeft hij zich een ware Gentleman getoond."

Het PSY-evenement is op 21 augustus van start gegaan in MapleStory en zal vanaf 28 augustus beschikbaar zijn in Combat Arms. Beide evenementen zullen circa vier maanden duren.

Psy in Maple Story